AK PARTİ SEÇİME HAZIR

KÖLN – Avrupa’da seçim çalışmaları kapsamında seçmenin yoğun olduğu 30 bölgede 1 Başkan ve 6 yardımcıdan oluşan SKM ekibi oluşturan AK Parti, bölgeler iki kez tarayarak, SKM çalışma usul ve esasları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Seçmenin yoğun olduğu bölgelerin demografik yapıya uygun ve bölgenin talepleri ile örtüşen Bakan, Milletvekili ve Belediye Başkanı organizesi yaptıklarını kaydeden AK Part SKM tarafından, seçim çalışmaları konusunda şu değerlendirmeler yapıldı:

“Şu ana kadar 70’in üzerinde ziyaretçi planlanmış, 200’ün üzerinde program yapılmıştır. Gittiğimiz bölgelerde Başkonsolosları ziyaret ederek seçim çalışmaları ile ilgili fikir teatisi yapıyor, oy kullanılacak mahalleri birlikte inceliyoruz.Taşıma işine önem verilmekte olup seçmen ekibi ve sandık ekibi oluşturarak seçmenlere ulaşıp sandığa götürülmesi için çalışmalar yürütmekteyiz.
Seçime yönelik her türlü materyal ve bilginin ilgililere ulaştırılması için farklı metot ve uygulamalar geliştirilmiştir.

Bizler yaptığımız çalışmalarla halkın sandıkla olan bağını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bizim diğer partilerden farkımız budur. Diğerleri yalnızca kendi partisi için çalışıyor, biz ise siyasi görüşü ne olursa olsun demokrasiye katkı anlamında herkese sandığa gitme çağrısında bulunuyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım azdı. Nedenleri belli. Biz bundan elbetteki dersler çıkardık. Şimdi çok daha dinamik ve heyecanla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda halkın teveccühü de bizleri oldukça mutlu ediyor. Halkımız neredeyse bizler orada olacak ve vatandaşımızın hizmetinde koşacağız. AK Parti’nin bu kadar sevilmesindeki esas unsur da budur. Milletin dilinden konuşması, halkıyla hemhâl oluşudur. AK Parti halkla siyaset yapmaktadır. AK Parti milletin partisidir ve yaptığı çalışmalarla devlet ile millet arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmıştır.

İlk defa yurt dışı seçmenleri ile ilgili bir fasıl açıldı. YTB oluşturuldu. Bu önemli kurum Avrupa’daki vatandaşların daha iyi şartlarda yaşayabilmelerine yönelik projelere destek vermekle birlikte kültürel anlamda da vatandaşlarımıza sayısız hizmetler sunmaktadır. Öyle zannediyorum ki bu bizim, yurt dışındaki vatandaşlarımızı ne denli önemsemediğimiz hakkında önemli bir fikir vermektedir. Halkımızın yapılan hizmeti, özverili çalışmaları takdirle karşıladıklarını gittiğim her yerde tecrübe ediyorum. Bu sebeple halkımızın seçme hakkını en iyi şekilde değerlendireceğine ve istikrardan yana oylarını kullanacaklarına inanıyorum. 7 Haziran önemli bir gündür. Bizler o güne kadar çalışmalarımıza inanç ve azimle devam edeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin”.