AOK, KADIN FUTBOLUNU DESTEKLİYOR

AOK bayan futbolunu destekliyor

FRANKFURT – Kız çocuklarının futbola daha fazla ilgi göstermesini isteyen Almanya’nın önde gelen yasal sağlık sigortası kurumu AOK, ekstra porsiyon sloganı ile bayan futbol takımlarını maddi olarak destekliyor.

Son gün 17 Temmuz

Bugüne kadar 80’den fazla kulübün, AOK Hessen’in destek paketinden yararlanmak için başvurduğunu dile getiren AOK Hessen Etnik Pazarlama Sorumlusu Necati Suözer, “17 Temmuz 2015 tarihine kadar başvurular devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda bu destekten 128 bayan futbol kulübü yararlanmıştı. Bu yıl bu sayının 150’ye çıkmasını bekliyoruz. Katılmak için 3 dakika süren bir form doldurma işlemini tamamlamak yeterli“ dedi.

Amaç küçük kulüpleri güçlendirmek

Kulüplerin seçkin destek ve temel ihtiyaçlar paketleri arasında tercih yapmalarının gerekli olduğunu kaydeden Suözer, “Kampanyanın amacı küçük ve orta ölçekli kulüpleri güçlendirmek. Bayan sporcular böylece uzun süreli futbol oynayabilirler. Bilinçli olarak yapılan, sağlığı koruyan, yaşam stili bir futbol etkinliğinin gelişmesine katkıda bulunmak AOK açısından önem teşkil ediyor“ şeklinde konuştu.

Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi almak ve kayıt olmak için: www.aok.de/hessen/maedchenfussball