İYİ ALMANCA İÇİN İYİ TÜRKÇE ŞART

Muzaffer Çetin-PFORZHEİM,MÜHLACKERKarlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil ve kültür kampanyasına yönelik kurs, konferans ve yarışmalar ila tanıtım toplantıları ve etkinlikler eyalet genelinde başarılı uygulamalarla devam ediyor. Bu kapsamda öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan tüm eğitim bileşenlerine dönük destekleyici faaliyetler bağlamında Karlsruhe bölge öğretmenlerine Dünya balon katlama şampiyonu ve tiyatro sanatçısı Dündar Mercan tarafından kurs verildi. Eyalet genelindeki diğer 13 bölge öğretmenlerine de verilecek olan kurs maharetiyle; Türk öğretmenleri nezaretinde Türk çocuklarının el -göz koordinasyonu ile hayal gücü ve estetik anlayışları ila üç boyutlu imgeleme ve düşünme istidatlarının geliştirilmesine destek vermek amaçlanıyor. Genel Koordinatör Öğretmen Kazım Yılmaz ve Karlsruhe Bölge Koordinatör Öğretmeni Ahmet Özkan’ın denetiminde yapılan kurs sayesinde Türk öğretmenlerinin öğretmenlik nosyonlarını ve sanatsal becerilerini geliştirerek pedagojik performanslarına ve ayrıca sınıf, salon süsleme becerilene de katkı sunması amaçlandı.

Mühlacker’de Vatandaşlarla Biraraya Geldiler
Pforzheim Bölge Koordinatör Öğretmeni Gaye Demirbaş tarafından Mühlacker’de organize edilen kahvaltılı tanışma, istişare ve planlama temalı toplantıya Ataşelik Büro Memuru Mehmet Güzel ile birlikte iştirak eden Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Mühlacker Türk Okul Aile Birliği Başkanı Çiğdem Bender, yönetim kurulu üyeleri ve velilere, öğrencilere, bölge öğretmenleri Nevin Öztoprak ve Numan Polat’a ve yine Rehber Öğretmen Ebru Başaraner’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; Almanya’da kimi kesimler tarafından Türkçe – Türk Kültürü öğretmenlerine artık ihtiyaç kalmadığına dönük bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Aksine, Almanya’da yahut herhangi bir başka ülkede olsun; Türklerin varlığı, Türkçenin varlığına endekslidir. Buna dayalı olarak; Türkçenin varlığı da buradaki Türkçe – Türk Kültürü öğretmenlerinin varlığına endekslidir. Bunu böyle bilmek gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin siz değerli vatandaş ve soydaşlarımıza hizmet etmek için, dilimizi, kültürümüzü ve medeniyet değerlerimizi talim ve tedris ettirmek için gönderdiği Türkçe – Türk Kültürü öğretmenlerinden olabildiğince istifade ediniz. Türkçeyi öğretmenlerimiz maharetiyle daha kaliteli, dil bilgisi temelli, sistemik ve verimli bir şekilde ancak öğrenebilir çocuklarımız.

Hiçbir Okulumuzda Türkçe-Türk Kültür dersi boş geçmemektedir.
”Türkçeyi ve Türk Kültürünü başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere Almanya’da sayıları 3 milyonu aşan insanımıza öğretmek demek sizlerin Almancayı daha sağlıklı ve nitelikli bir şekilde öğrenmenize en büyük katkıda bulunmaktır aynı zamanda. Bu itibarla iyi Almanca bilmek ve konuşmak için öncelikle iyi Türkçe bilmek ve konuşmak gerekiyor. Bu nedenle herkesin çocuklarını Türkçe ve Türk Kültürü derslerine göndermesinin hayati önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği olarak şükürle ve gururla ifade etmekteyim ki bugün itibariyle eyaletimizde aldığımız tedbir ve takviyeler maharetiyle Türkçe öğretmeni eksiğimiz bulunmamakta ve Türkçe – Türk Kültürü derslerine yönelik hiçbir talep karşılıksız kalmamaktadır. Hiçbir okulumuzda Türkçe – Türk Kültürü dersi boş geçmemektedir” dedi.