KASSEL'DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Kadir Biçer
KASSEL – Peygamber Efendimizin (aleyhisselam) 1444. doğum yıldönümünde Frankfurt Din Hizmetleri Ataşeliği Kuzey Hessen Kassel dernekleri tarafından ortaklaşa olarak organize edilen “Kutlu Doğum” programı Kassel’e damgasını vurdu.
Bölgedeki 10 DİTİB Cemiyetinin (Baunatal, Hess. Lichtenau, Hofgeismar, Bettenhausen, Mattenberg, Merkez, Melsungen, Schauenburg, Witzenhausen, Wolfhagen) katılımıyla yapılan kutlamaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. DİTİB Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa’nın katılımıyla gerçekleşen kutlama öncesi din görevlileri Kassel’de hastaları ve esnafı unutmayarak ziyaretler gerçekleştirdi ve gül takdiminde bulundular. Ziyaretlerde bulunanlar arasında Merkez Camii din görevlisi Musa Ah, Mattenberg Mevlana Camii din görevlisi Semih Öğrünç, Baunatal Camii din görevlisi Bakan Dursun ve Bettenhausen Hacı Bayram Camii din görevlisi Yusuf Kaya yer aldı.
İstiklal Marşı ile başlayan programa Bettenhausen Hacı Bayram Camii din görevlisi Yusuf Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edildi. Ardından açılış konuşmasını din görevlileri adına Melsungen Camii din görevlisi Hüsamettin Yıldız gerçekleştirdi. Kutlu Doğum Haftası sinevizyon gösterisi ile devam eden programda Dr. Bekir Alboğa’nın verdiği konferans büyük ilgi ile takip edildi. Bin kişiden fazla vatandaşın katıldığı programa çocukların ilahileri ve hadis okumaları, şiirler ve ney dinletileri ayrı bir renk katarak kutlama sona erdi.