TRABZON, DORTMUND'A TAŞINACAK

Ramazan Kabataş
DORTMUND – ”Her yönüyle Trabzon” temalı Trabzon günleri 2016 yılında Almanya’nın Dortmund şehrinde yapılacak.
24 ile 28 Şubat tarihleri arasında Dortmund Westfalenhalle’de düzenlenecek olan ”Her yönüyle Trabzon” etkinlikleri organize komitesi fuar alanı yetkilileriyle detayları görüşmek üzere Dortmund’a geldi.
Trabzon ve Dortmund Belediyeleri himayesinde Trabzon Vakfı, Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu organizesinde Trabzonlu derneklerin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinliklerde Trabzon’a ait kültür, sanat, spor ve sosyal etkinlikler dört gün boyunca Dortmund Westfalenhalle’de srgilenecek.
Trabzon Dortmund’a taşınacak
Trabzon Vakfı Genel Başkanı Bilgin Aygün; ”Dört gün boyunce şehrimizin tarihini, kültürünü, sosyal yaşamını ve turizimdeki yerini Dortmund’da tanıtacağız. Trabzonun fethinin 555. yılı münasbetiyle 555 kültür ve sanat insanını İstanbuldan trenle Dortmund’a getirerek güzel bir etkinliğe imza atmış olacağız. Şenlik alanına gelen hemşehrilerimiz yöresel yemeklerden, folklör gösterilerine, fotoğraf sergisinden, el sanatlarına kadar Trabzona özgü herşeyi burda bulacaklar” dedi.
İpek yolu canlanacak
Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ise, Böyle gneiş kapsamlı bir organize ile kardeş şehrimizde bulunmak mutluluk verici bir durum. İpek yolu üzerinde önemli bir yere sahip olan şehrimiz İran ve Kafkas ülklerine açılan önemli bir kapı. Fuar esnasında iki ülke sanayi ve ticaret odalarının geliştirecği ortak projeler sayesinde tarihi ipek yolu tekrar canlanacak” dedi.