TURİZM FUARI BAŞLADI

Mehmet Ali TopcuUTRECHT – Fuarın resmi açılışı dolayısıyla Türkiye standında düzenlenen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Kurtuluş Aykan, Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş, Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Kıvılcım Neşe Akdoğan, DEİK Avrupa Bölge Komite Başkanı Turgut Torunoğulları, Hollanda MÜSİAD Başkanı Ali Bekdur, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu’nun da aralarında bulunduğu isimler katıldı.

Hollanda’da düzenlenen turizm fuarının açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, terör saldırısına rağmen turistlerin İstanbul’a korkmadan gelmelerini istedi. Ünal, “Türkiye güvenliğinizin hiçbir şekilde tehlikede olmayacağı bir ülkedir.” dedi.

Konuşmasında “Terör bugün sadece İstanbul’u vurmadı. Terör bugün Paris’i bir kez daha vurmuştur. Londra’yı bir kez daha vurmuştur. İnsanlığı, özgürlüğü, üzerinde yükseldiğimiz değerleri bir kez daha vurmuştur.” ifadelerini kullanan Bakan Ünal, dünya medyasının Paris saldırısında Fransa ile gösterdiği dayanışmayı Türkiye ile de göstermesini istedi.

TERÖRÜN AMACI İNSANLARI KORKUTMAKTIR

Ünal, şöyle devam etti: “Dünyanın her neresinde olur ise olsun İster Londra’da, Paris, New York ve ister İstanbul’da terörün amacı aynıdır. Terörün amacı insanları korkutmaktır. İnsanları özgürlüklerinden vazgeçirmek ve insanları bir şiddet salmanın içerisine çekmektir. Ama başaramayacaklar. O yüzden burada bulunan bütün misafirlerimizi, sektör temsilcilerini bu terörist eyleme karşı işbirliğine dayanışmaya, birlikte karşı durmaya, İstanbul saldırısını gerçekleştirenlerin hedeflerine ulaşmamaları için daha hassas davranmaya davet ediyorum. Çünkü İstanbul’da Paris, Londra ve New York gibi bütün insanların büyük bir keyif ile dolaştıkları, gezdikleri dünyanın incisi dediğimiz bir nadide şehrimiz.”

Terörün amacına ulaşamaması için korkamadan, özgürlüğü herhangi bir şeye feda etmeden güvenlik içerisinde İstanbul’a gelinebileceğini belirten Ünal, “Türkiye sizin evinizdir. Türkiye güvenliğinizin hiçbir şekilde tehlikede olmayacağı bir ülkedir. Ve biz terör ile mücadele eden ve terörün amacına ulaşmaması için gayret gösteren Fransa, İngiltere, Hollanda ve Belçika gibi tüm ülkeler ile birlikte teröre ve terörizme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Hollandalı turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve Türkiye’nin de en büyük katılımcılardan biri olarak yer aldığı Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı 17 Ocak’a kadar devam edecek.

Bu sene 46.sı düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı’nda Türkiye, 750 metrekare büyüklüğündeki stant ve 50 özel işletme ve sektör kuruluşu ile en büyük 10 katılımcı ülke arasında yer alıyor. Fuara 120 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.